Óriásplakát kiállítás

November 25-től ismét óriásplakátokon köszönnek vissza a legjobb 100 szavas történetek Budapesten a Városháza Parkban! Idén 23 illusztrációt állítunk ki, amihez jó barangolást kívánunk. Várunk titeket sok szeretettel Budapest közepén!

mindspace logoBudapest logoPlagio logo

Mi ez az egész?

A 100 szóban Budapest egy olyan történetíró pályázat, ami városlakóknak és nem városlakóknak egyaránt szól. Nem sok szabály van: a beküldött történetek legfeljebb 100 szóból állhatnak és valamilyen módon Budapestről kell szólniuk. 2021-ben 2000 történetet kaptunk tőletek, ez azt jelenti, hogy az elmúlt 8 évben több, mint 10 000 történet érkezett be hozzánk! A POKET kiskönyvek már kaphatóak az automatákban, amelyben a 23 illusztráció is megtalálható.

 
 
A pályázatról bővebben →

Legjobbak

baszatáska
8592
Murányi utca
9654
Ne itt keresd Monroe lábnyomát!
9571
Mjedvevics elvtárs
8608
Petőfi reloaded
9911
Lukács fürdő
9317
Anzix
9350
Pezsgő kiflik
8830
Hajnal a Blahán
8572
100szóbannemlehet
8473
Nő az erkélyen
8409
A dédi mesélte
9469
Hagyomány
8543

Gyakori kérdések

Mi a célunk a pályázattal?
A pályázat szeretné elősegíteni a kulturális és tudatos részvételt a város életében, és irodalmi szövegekkel és illusztrációkkal színesíteni a köztereket. Érdekel minket, mi a története a ma emberének Budapestről.
Ki vehet részt a pályázaton?
A pályázaton részt vehet bárki, aki magyar nyelven meg tudja fogalmazni maximum 100 szavas írását, kivéve a Mindspace munkatársait.
Kik olvassák el a beérkezett műveket?
A történeteket először előszürjük. A legjobbak ezután kerülnek a zsűrihez, és ők döntenek arról, melyik a legjobb 100 történet, illetve melyik a legjobb 12. Az első három helyezettről és a legjobb 18 év alatti kategória győzteseit is ők választják ki.
Milyen módon biztosítják a pályázat anonimitását?
A Mindspace munkatársainak és a zsűrinek nincs hozzáférése a pályázók személyes adataihoz. A kiválasztás során az interneten beérkező műveket egy olyan szoftveren keresztül olvassák el, amely csak a történetet és egy hozzá tartozó azonosítót mutat.
Hogy lehet jelentkezni?
A történeteket itt a www.100szobanbudapest.hu oldalon, a "Küldd el a történetedet!" menüpontra kattintva lehet beküldeni.
Mik a nyeremények?
Az első helyezett 100 000 forint, a második helyezett 75 000 forint, a harmadik helyezett pedig 50 000 forint pénjutalomban részesül. A 18 év alatti kategória győztesét külön díjazzuk. A legjobb 23 írást kortárs magyar grafikusok illusztrálják, amelyeket a város 23 kerületében állítunk majd ki.
Hol jelennek meg a történetek?
A legjobb 100 történet és a 23 illusztráció elérhető lesz különböző médiafelületeken, köztereken, itt a honlapon és egy POKET zsebkönyv formájában is megjelennek majd.
Szavaknak számítanak-e az igekötők és a névelők?
Igen.
Az írásjelek is szavaknak számítanak?
Nem.
A cím is beleszámít a 100 szóba?
Nem.
A történet állhat kevesebb mint 100 szóból?
Igen.
Mit jelent az, hogy a történetnek szigorúan kiadatlannak kell lennie?
Olyan történeteket várunk, amelyek első alkalommal ezen a pályázaton jelennek meg.
Mit jelent az, hogy a történet eredeti legyen?
Erősen ajánlott, hogy a történet írója egyben beküldője is legyen. Azaz ne más tollával ékeskedjünk, hanem inkább sajátunkkal.
Mit jelent az, hogy a történet témája kapcsolódjon Budapesthez?
A történet bárhogy, és nem viccelünk, tényleg bárhogy kapcsolódhat Budapesthez. A zsűri a lehető legtágabb értelemben kezeli ezt a feltételt. Olyannyira, hogy ha az olvasónak már van egy olyan gyanúja a mű olvasása után, hogy ez nem lehet, hogy....? Akkor már minden rendben.
Miért nem kell az online beküldési felületen álnevet használni?
A rendszer automatikusan generál egy számot a beküldött történethez. Csak ezt a számot látják a zsűritagok, amikor olvassák a történeteket. A beküldő adatait, csak mi szervezők tudjuk, és nem mondjuk el senkinek.
Egy pályázó csak egy történetet küldhet be?
Egy pályázó maximum 5 történetet küldhet be.
Milyen módon értesítik a kiválasztott a nyerteseket?
A nyerteseket emailben értesítjük majd ki november elején.
Milyen módon lehet kapcsolatba lépni a „100 szóban Budapest”-tel hiba esetén, vagy személyes adatok megváltoztatásával kapcsolatban?
A szervezők e-mail címe: info@100szobanbudapest.hu. Ezen az e-mail címen igyekszünk minden kérdésedre választ adni.
Milyen felületeken jelenhet még meg a történet a szervezők által?
A pályázaton való részvétellel a jelentkezők automatikusan átruházzák a felhasználói jogot a szervezőkre. A szervezők az írásokat bármilyen formában kiadhatják, kiállíthatják, terjeszthetik vagy másholhatják, bármiféle anyagi vagy egyéb juttatás nélkül.

Támogass!